Ingrediënten
-
Gele room
-
2st Eidooier
-
35g Maïzena
-
90g Kristalsuiker
-
rasp Citroen
-
1stokje Vanille
-
450ml Halfvolle Melk
-
40ml Licor 43
-
Pistachespread
-
100ml Slagroomverse
-
100g Witte chocolade
-
20g Poedersuiker
-
70g Pistachenoten
-
Bodem
-
Halfvolle Melk
-
Lange vingers
-
Topping
-
100ml Slagroom
-
Framboos
Samenvatting
Een heerlijk toetje die niet erg lastig is om te maken. Zelf ben ik gek op pistache en is dit 1 van mijn favorieten geworden. Daarnaast is de toevoeging van Licor 43 echt een goed idee! Probeer het zelf eens en laat mij weten wat je ervan vindt.
Stappen
1
Klaar
|
Gele roomVoeg de eierdooier, maizena, suiker, citroenrasp en 50ml in een kom. Meng dit door elkaar met een garde. |
2
Klaar
|
Doe 400ml van de melk in een steelpan. Snijd het vanillestokje door het midden en verwijder de vanille met een mes. Voeg dit en het overgebleven stokje toe aan de melk. Breng dit nu aan de kook en zet dan het vuur uit. |
3
Klaar
|
Voeg de melk geleidelijk toe aan het mengsel uit stap 1 en blijf het met een garde tussendoor mengen. Als je dit hebt gedaan, dan kan het gehele mengsel weer terug in de steelpan en breng je dit weer rustig tegen de kook aan. Blijf er goed bij om dit te roeren tot het een dikkig mengsel wordt. Als je hebt bereikt, dan haal je de pan van het vuur en meng je de Licor 43 er doorheen en zet je het aan de kant. |
4
Klaar
|
PistachemixVerwarm de slagroom in een pannetje en smelt door de witte chocolade in. Als de chocalde is gesmolten, dan is het klaar. DOe de pistachenoten in een hakmolen en voeg de slagroom en chocolade eraan toe. Voeg als laatste de poedersuiker eraan toe en mix het tot 1 geheel. |
5
Klaar
|
OpbouwenNu alles klaar is kun je gaan opbouwen. Je kunt een glas pakken naar keuze. Pak de lange vinger en haal deze door de melk en leg deze op de bodem. Doe er dan een laag gele room op en daarna een laag pistachespread. Klop daarna wat slagroom op en breng dit als een laatste laag aan. |
6
Klaar
|
ToppingVoor een topping kun je nog wat pistache kruimelen en kun je eventueel een stukje fruit op doen zoals een framboos of aardbei. |