0 0
Dessert met pistache en licor 43

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
Gele room
2st Eidooier
35g Maïzena
90g Kristalsuiker
rasp Citroen
1stokje Vanille
450ml Halfvolle Melk
40ml Licor 43
Pistachespread
100ml Slagroom verse
100g Witte chocolade
20g Poedersuiker
70g Pistachenoten
Bodem
Halfvolle Melk
Lange vingers
Topping
100ml Slagroom
Framboos

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Dessert met pistache en licor 43

Kenmerken:

    Heerlijk romig dessert met pistache

    • 30min
    • Porties 8
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Gele room

    • Pistachespread

    • Bodem

    • Topping

    Samenvatting

    Delen

    Een heerlijk toetje die niet erg lastig is om te maken. Zelf ben ik gek op pistache en is dit 1 van mijn favorieten geworden. Daarnaast is de toevoeging van Licor 43 echt een goed idee! Probeer het zelf eens en laat mij weten wat je ervan vindt.

    Stappen

    1
    Klaar

    Gele room

    Voeg de eierdooier, maizena, suiker, citroenrasp en 50ml in een kom. Meng dit door elkaar met een garde.

    2
    Klaar

    Doe 400ml van de melk in een steelpan. Snijd het vanillestokje door het midden en verwijder de vanille met een mes. Voeg dit en het overgebleven stokje toe aan de melk. Breng dit nu aan de kook en zet dan het vuur uit.

    3
    Klaar

    Voeg de melk geleidelijk toe aan het mengsel uit stap 1 en blijf het met een garde tussendoor mengen. Als je dit hebt gedaan, dan kan het gehele mengsel weer terug in de steelpan en breng je dit weer rustig tegen de kook aan. Blijf er goed bij om dit te roeren tot het een dikkig mengsel wordt. Als je hebt bereikt, dan haal je de pan van het vuur en meng je de Licor 43 er doorheen en zet je het aan de kant.

    4
    Klaar

    Pistachemix

    Verwarm de slagroom in een pannetje en smelt door de witte chocolade in. Als de chocalde is gesmolten, dan is het klaar. DOe de pistachenoten in een hakmolen en voeg de slagroom en chocolade eraan toe. Voeg als laatste de poedersuiker eraan toe en mix het tot 1 geheel.

    5
    Klaar

    Opbouwen

    Nu alles klaar is kun je gaan opbouwen. Je kunt een glas pakken naar keuze. Pak de lange vinger en haal deze door de melk en leg deze op de bodem. Doe er dan een laag gele room op en daarna een laag pistachespread. Klop daarna wat slagroom op en breng dit als een laatste laag aan.

    6
    Klaar

    Topping

    Voor een topping kun je nog wat pistache kruimelen en kun je eventueel een stukje fruit op doen zoals een framboos of aardbei.

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Simple Honey-Mustard Salad
    vorige
    Simple Honey-Mustard Salad
    Hulp nodig?